1 cykl był na mono 2- cp+ ka z dieta jest cienko ale jem zdrowo i staram sie jesc produkty zawierajace duzo białka ,wiem ze dieta to podstawa ,szukam cos na mase wiec chyba kupie nitrobolon2 jak mi doradzacie :)
[...] produktów, które posiadam w lodówce, z wartościami makroskładników, którą to uzupełniam na bieżąco, gdy pojawia się coś nowego w moim menu. W arkusz codziennie wprowadzam produkty które zważyłem, a ten mi liczy wszystko z podziałem na makroskładniki jak wyżej opisałem, dzięki temu mam pełną kontrolę nad dietą. Co do samej diety, wyżej [...]
[...] stopniowo . Więc jeśli np w ponedziałek masz 15 g to we wtorek nie możesz mieć 30 czy 40 g nagle.Masz też bardzo duzo białka powyżej 3 g / kg masy ciała. Jesli chodzi o produkty ciężko strawne to głównie produkty zawierające duzo błonnika i tłuszczu który pochodzi ze smazenia i pieczenia głównie. Ogranicz może groszek , fasolę , ostre [...]
[...] też na 100% BYŁA za wysoka. Nadmiar tłuszczu na ciele sam w sobie powoduje problemy z wrażliwością insulinową, a dodatkowo jadłeś rodzynki, miód, pieczywo, jabłka, banany - produkty zawierające dużo węgli prostych i dużo fruktozy. Nie dziwi mnie, że byłeś zamulony, bo jadłeś te węgle nie w porę (przy zalaniu tłuszczem) i takiego rodzaju, który [...]
[...] staralem sie jesc wiecej miesa zamiast dostarczac bialka z prochu. Obecna badania i co? zwiekszona norma LDL co nigdy mi sie nie zdarzalo;/ wniosek zaczalem jesc bardziej produkty pod silownie i moje wyniki sa gorsz. teraz sie zastanawiam czy w koncu pora zastosowac zelazo w tabletkach, czy starac sie to zelazo dostarczac bardziej z diety, nie [...]
[...] ograniczenia w spożywaniu produktów zawierających tłuszcz (pewna ilość jest niezbędna - wybieraj głównie tłuszcz będący źródłem omega-3 i omega-6), odstawiasz słodyczy, produkty wysoko przetworzone, jadasz regularne posiłki zawierające dużo białka (5-6 dziennie) itd. Poza tym możesz kupić sobie dodatkowo aminokwasy bcaa (glutamina+bcaa silny [...]
[...] dwie porcje w czasie wysiłku lub podzielić przed i po treningu. Warto jednak pamiętać o tym, że niektóre suplementy zawierają tylko 60% BCAA. Dlatego też warto wybierać produkty zawierające 90 lub 100% aminokwasów. Nieszczególnie dobrym wyborem jest również suplement w kapsułkach. Łykanie około 8-10 kapsułek przed i tyle samo w trakcie [...]
tu jest to co niektorzy z nas lubia najbardziej - slodycze!!! http://www.odchudzanie.org.pl/odchudzanie/Kalorie9.asp slowniczek http://akson.sgh.waw.pl/~jjurcz/silownia/tabele.htm Dalszy ciag tematu Wymogi diety - od poniedziałku do piątku. Sentencja "pracuj inteligentie, nie ciężej" zdobywa większego znaczenia niż podczas [...]
[...] dużej ilości białka, ograniczonej tłuszczów, a znacznej węglowodanów. W okresie intensywnego treningu i podczas zawodów należy zupełnie wyeliminować - lub podawać z rzadka - produkty ciężkostrawne takie jak tłuste mięso. Pożywienie zbyt tłuste, obfite, skonsumowane na krótko przed ciężkim i długotrwałym treningiem może powodować zaburzenia pracy [...]
[...] na produktach zawierających znaczne ilości białka a minimalne węglowodanów. Dopiero w trzecim dniu przed startem sytuacja odwraca się, gdzie znaczną przewagę zyskują produkty zawierające znaczne ilości węglowodanów. Dieta: 7-my dzień przed startem: Trening popołudniowy 1 godzinny w terenie, który kończymy na stadionie. Z chwilą, gdy [...]
[...] jej używanie wzmacnia sprawność organizmu. Pomaga w dostarczeniu mu potrzebnych składników. Jeżeli nie pije się wystarczającej ilości wody, organizm musi wydalać trujące produkty przemiany materii w formie bardziej skondensowanej, powodując nieprzyjemny zapach skóry, przykry zapach z ust i cuchnący mocz. Zdrowie zależy od wielu czynników, ale [...]
[...] człowiekowi ok. 60 składników pokarmowych. Zostaną one prawidłowo wykorzystane tylko wówczas, gdy właściwie rozłożymy je w ciągu dnia. To, kiedy powinniśmy jeść konkretne produkty, zależy od wieku, stanu zdrowia i rodzaju wykonywanej pracy. Jest jednak wspólny mianownik dla wszystkich - najlepiej jeść 4-5 razy w ciągu dnia. Jeśli z jakichś [...]
[...] sprawiają, że nie czujesz się stale głodna. Takiej roli nie odgrywa tłuszcz - dopóki go nie strawisz, nie czujesz się syta. Pokarmy zawierające węglowodany ( nie tylko produkty zbożowe, lecz również owoce), są z reguły bogate w błonnik. Jest on niezbędny, żeby jelita w czasie stosowania diety pracowały normalnie. Jeśli staną się [...]
[...] 2godzinnych aerobów, przeszłabyś na HIIT ? Spróbowałabyś, może to Ci będzie lepiej odpowiadało. Tuńczyk z puszki może być na kolację, jak i w ciągu dnia. Na kolacje same produkty sojowe nie są wystarczające dla organizmu, musisz dostarczyć pełnej puli aminokwasów (b.pełnowartościowego) więc musiałabyś dodać do tego jakieś inne źródło białka [...]
[...] nabial. co do laczenia tluszczy z weglowodanami - sa zwolennicy nie laczenia - np. berardi w swojej precision nutrition. pewnym argumentem moze byc tez to, ze w naturze prawie nie wystepuja produkty zawierajace jednoczesnie duzo wegli i duzo tluszczu - no poza wspomnianym mlekiem, ktore jednak z zalozenia jest przeznaczone dla mlodych osobnikow.
[...] zbożowych: pieczywa, płatków, kasz, makaronów, a także z roślin strączkowych, warzyw, owoców i produktów mlecznych. Najlepsze źródła białka to chude mięso, drób, ryby, produkty mleczne (jogurty naturalne, kefiry), jaja i białka jaj oraz proszek proteinowy. Najzdrowsze tłuszcze jednonienasycone występują w oliwie oliwek, oleju rzepakowym [...]
[...] niepowodzeń mogą być... zakupy w supermarkecie? Sklepy kuszą kolorami i nowościami, więc często nie możesz się opanować i wbrew wszystkim istniejącym dietom wybierasz produkty tuczące i mało wartościowe, np. słodycze i fast food. Jeżeli jednak będziesz wkładać do koszyka same zdrowe i lekkie rzeczy, szybko zaczniesz cieszyć się lepszą [...]
[...] z najważniejszych zasad zdrowego żywienia. Według Piramidy Żywności opracowanej w Instytucie Żywności i Żywienia, w zdrowej diecie każdego dnia powinny znaleźć się: - produkty zbożowe, które są dobrym źródłem węglowodanów złożonych, białka roślinnego a także witamin z grupy B, magnezu, żelaza, cynku, błonnika pokarmowego - warzywa i [...]
[...] z nich dzieli się na: - ryby konsumpcyjne (żywe, świeże, mrożone), - przetwory rybne ( solone, wędzone, marynowane, suszone, konserwy i przetwory, tzw. półkonserwy) , - produkty uboczne przemysłu rybnego ( mączki rybne, oleje lecznicze, oleje techniczne itp.). Kształty ciała ryb są bardzo zróżnicowane, jednak najbardziej popularne w handlu [...]